پیکر مطهر شهید علی اصغر مرشدلو پس از ۴۰ سال به زادگاهش باز می‌گردد امام جمعه بوشهر: شبکه خادمیاران امام رضا (ع) در حوزه خلیج فارس تشکیل شود کنگره ۱۸ هزار شهید خراسان رضوی با مشارکت مدیریت شهری مشهد برگزار می‌شود افزایش قیمت سفر عتبات از اردیبهشت ۱۴۰۴ آخرین قمردرعقرب فروردین ۱۴۰۴ | از انجام چه کارهایی در این روزها باید پرهیز کرد؟ پیکر پاک جانباز دفاع مقدس، شهید علی‌اکبر بهمنی امروز در مشهد تشییع شد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) بال دعا در آسمان نماز پیشرفت فیزیکی ۲۷ درصدی طرح انتقال آب دریای عمان به خراسان رضوی جزئیات مرمت مدرسه «دو‌در» در گفت‌وگو با معاون برنامه‌ریزی و مطالعات سازمان عمران و نگهداری حرم‌مطهر‌ رضوی ضرورت تولید محتوای فاخر دفاع مقدس در فضای مجازی ثبت‌نام طولانی‌ترین کاروان پیاده‌روی اربعین در مشهد آغاز شد آیین اهدای نشان کربلایی کاظم ساروقی بین‌المللی می‌شود تأکید تولیت آستان قدس رضوی بر توجه به معماری اسلامی‌‌ایرانی در اطراف حرم مطهر امام‌رضا(ع) رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران: فعالیت اتاق خودروی جانبازان ضروری است ۱۰ هزار و ۳۵۴ زائر از خراسان رضوی به حج تمتع اعزام می‌شوند ویژه‌برنامه «عبدالعظیم حسنی(ع)، سیدالکریم» در حرم مطهر امام‌رضا(ع) برگزار شد شرکت ۴ هزار هیئت مذهبی در مرحله جدید طرح پایش اطلاعات همایش بزرگداشت امامزادگان در سطح استان خراسان رضوی، ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار می‌شود ایران، شناسنامه تمدن جهانی و نقطه تلاقی فرهنگ‌ها است | مشهد در آستانه ورود موج جدید گردشگران بین‌المللی برگزاری سیزدهمین جشنواره سرود رضوی با بودجه ۵ میلیارد تومانی
سرخط خبرها

بازسازی ساختار فرهنگی پیش نیاز تمدن سازی

  • کد خبر: ۱۶۳۶۹۲
  • ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۹
بازسازی ساختار فرهنگی پیش نیاز تمدن سازی
ساختار فرهنگی کشور به معنای ساختار فرهنگ عمومی کشور، رفتار مردم کشور و به ویژه موضوع سبک زندگی است.

رهبر معظم انقلاب در چند جا از جمله در نخستین دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت سیزدهم، فرمودند: «به گمان بنده، ساختار فرهنگی کشور نیاز به یک بازسازی انقلابی دارد. ما مشکل داریم در ساختار فرهنگی کشور؛ و یک حرکت انقلابی لازم است. البته "حرکت انقلابی" یعنی خردمندانه و عاقلانه. معنای "انقلابی بودن"، بی هوا حرکت کردن و بی حساب حرکت کردن نیست».

چندنوبتی که رهبر معظم انقلاب موضوع ضرورت بازسازی ساختار فرهنگی کشور را در جلسات مختلف مطرح کرده بودند، شاید بنده هم مثل بسیاری از افراد دیگر این طور تصور می‌کردم که منظور ایشان موضوع ساختار اداری فرهنگی کشور است؛ یعنی بازسازی نهاد‌ها و دستگاه‌های اجرایی که خب از قدیم بسیار موضوع مطرح و مهمی بین اهل فرهنگ و مدیریت فرهنگی بود که این ناوگان و ساختار آشفته است و تداخل دارد و به یک بازسازی نیاز دارد.

اما آن چیزی که معظم له مطرح کردند و تبیین بیشتری که روی آن انجام دادند، معلوم شد که ایشان روی موضوع بسیار مهم تری دست گذاشته اند و به آن توجه دارند که اگر آن موضوع مهم‌تر بخواهد انجام شود،  راه حل، بازسازی ساختار اداری و نهادی دستگاه‌ها ذیل آن نیست؛ آن موضوع، ساختار فرهنگی کشور به معنای ساختار فرهنگ عمومی کشور، رفتار مردم کشور و به ویژه موضوع سبک زندگی است.

یعنی تشخیص اینکه ما به تبدیل چه گزاره‌هایی در زندگی اجتماعی خودمان نیاز داریم و دستگاه‌ها و سیاست گذاران فرهنگی لازم است به آن توجه و تمرکز کنند، به سمت ترویج آن پیش بروند و بعد به سمت تفهیمش.

مثلا موضوعی که از مدت‌ها قبل در شعار‌های حضرت آقا مطرح شده بود، موضوع قانون گرایی یا موضوع بسیار مهم اخلاق است. این گزاره ها، گزاره‌های بنیادین و مهمی هستند که اگر جامعه‌ای از آن برخوردار باشد، قائدتا می‌تواند بار سنگینی مثل تمدن سازی را بردارد. اگر که این گزاره‌ها جایگاهی در بین سبک زندگی و حیات اجتماعی مردمی نداشته باشد، بار‌های سنگینی مثل موضوع تمدن اسلامی را نمی‌توان از آن توقع داشت.

به نظر می‌رسد که این گزاره ها، سرانجام باید احصا و معلوم شوند و بعد در کنارش برنامه ریزی شود که چگونه باید در قبال این موضوعات رفتار کنیم.

این موضوع بسیار مهمی است که بر روی زمین مانده است و باید انجام شود. اصل مسئله اینجاست که فهم بشود ما چنین کاری باید انجام بدهیم و طبیعتا عزم جزمی به ویژه در شورای عالی انقلاب فرهنگی برای این موضوع ایجاد شود و در ادامه، دیگردستگاه‌ها نیز هماهنگ شوند و کمک کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->