پیکر مطهر شهید «سید حسن حسینی‌نژاد» در مشهد تشییع می‌شود + جزئیات افزایش تعداد متقاضیان حوزه علمیه خراسان نسبت به سال ۱۴۰۳ کتابخانه مرکزی حرم رضوی، میزبان نشریات با محور «کودک، فلسطین و محرم» رویداد ملی «ایران برنده بازی» با محوریت مقاومت، ۶ میلیون مخاطب را جذب کرد روایت عاشورا بر روی نمادین‌ترین سازه‌های شهری ایران ایوان و مناره عباسی حرم مطهر امام رضا(ع) مرمت شد آغاز فعالیت ۱۱۰ موکب ایرانی و عراقی برای اربعین ۱۴۰۴ درک فلسفه حجاب، مسیر درونی‌سازی این فریضه را هموار می‌کند لبنانی‌های آرمیده در جوار امام رضا (ع) این رستخیز عام که نامش محرم است نگفته حل کرد مشکلم را رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده سردار شهید حسین سلامی دیدار کرد نگاهبان مرز‌های مقتدر | درباره شهید سردار مهدی ربانی که در حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسید میهن‌دوستی، دستور امیرالمؤمنین (ع) است چشمه رأفت، پناه آهوان | شیوه برخورد با حیوانات به سبک امام رضا(ع) اجرای طرح جامع آموزش قرآن به کودکان در مساجد شهر مشهد هنرمندان «حوزه هنری سوره» خادم چایخانه حرم امام‌رضا(ع) شدند فعلا کسی کاری نکند! | نگاهی به وضعیت اجرای طرح یکسان‌سازی گلزار شهدا در مشهد دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده «سردار شهید حسین سلامی» سردار غلامحسین غیب‌پرور به شهادت رسید
سرخط خبرها

بازسازی ساختار فرهنگی پیش نیاز تمدن سازی

  • کد خبر: ۱۶۳۶۹۲
  • ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۹
بازسازی ساختار فرهنگی پیش نیاز تمدن سازی
ساختار فرهنگی کشور به معنای ساختار فرهنگ عمومی کشور، رفتار مردم کشور و به ویژه موضوع سبک زندگی است.

رهبر معظم انقلاب در چند جا از جمله در نخستین دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت سیزدهم، فرمودند: «به گمان بنده، ساختار فرهنگی کشور نیاز به یک بازسازی انقلابی دارد. ما مشکل داریم در ساختار فرهنگی کشور؛ و یک حرکت انقلابی لازم است. البته "حرکت انقلابی" یعنی خردمندانه و عاقلانه. معنای "انقلابی بودن"، بی هوا حرکت کردن و بی حساب حرکت کردن نیست».

چندنوبتی که رهبر معظم انقلاب موضوع ضرورت بازسازی ساختار فرهنگی کشور را در جلسات مختلف مطرح کرده بودند، شاید بنده هم مثل بسیاری از افراد دیگر این طور تصور می‌کردم که منظور ایشان موضوع ساختار اداری فرهنگی کشور است؛ یعنی بازسازی نهاد‌ها و دستگاه‌های اجرایی که خب از قدیم بسیار موضوع مطرح و مهمی بین اهل فرهنگ و مدیریت فرهنگی بود که این ناوگان و ساختار آشفته است و تداخل دارد و به یک بازسازی نیاز دارد.

اما آن چیزی که معظم له مطرح کردند و تبیین بیشتری که روی آن انجام دادند، معلوم شد که ایشان روی موضوع بسیار مهم تری دست گذاشته اند و به آن توجه دارند که اگر آن موضوع مهم‌تر بخواهد انجام شود،  راه حل، بازسازی ساختار اداری و نهادی دستگاه‌ها ذیل آن نیست؛ آن موضوع، ساختار فرهنگی کشور به معنای ساختار فرهنگ عمومی کشور، رفتار مردم کشور و به ویژه موضوع سبک زندگی است.

یعنی تشخیص اینکه ما به تبدیل چه گزاره‌هایی در زندگی اجتماعی خودمان نیاز داریم و دستگاه‌ها و سیاست گذاران فرهنگی لازم است به آن توجه و تمرکز کنند، به سمت ترویج آن پیش بروند و بعد به سمت تفهیمش.

مثلا موضوعی که از مدت‌ها قبل در شعار‌های حضرت آقا مطرح شده بود، موضوع قانون گرایی یا موضوع بسیار مهم اخلاق است. این گزاره ها، گزاره‌های بنیادین و مهمی هستند که اگر جامعه‌ای از آن برخوردار باشد، قائدتا می‌تواند بار سنگینی مثل تمدن سازی را بردارد. اگر که این گزاره‌ها جایگاهی در بین سبک زندگی و حیات اجتماعی مردمی نداشته باشد، بار‌های سنگینی مثل موضوع تمدن اسلامی را نمی‌توان از آن توقع داشت.

به نظر می‌رسد که این گزاره ها، سرانجام باید احصا و معلوم شوند و بعد در کنارش برنامه ریزی شود که چگونه باید در قبال این موضوعات رفتار کنیم.

این موضوع بسیار مهمی است که بر روی زمین مانده است و باید انجام شود. اصل مسئله اینجاست که فهم بشود ما چنین کاری باید انجام بدهیم و طبیعتا عزم جزمی به ویژه در شورای عالی انقلاب فرهنگی برای این موضوع ایجاد شود و در ادامه، دیگردستگاه‌ها نیز هماهنگ شوند و کمک کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->